Recepty a párování

Škvarková pomazánka a Kambrium

Škvarková pomazánka a Kambrium

Škvarková pomazánka nechybí na žádné degustaci v Dobré Vinici.

Je jednou z těch lahůdek, které připomínají domácí pohostinnost a tradici venkovského života. Její příprava může být jednoduchá, ale výsledek je vždy ohromující – bohatá, krémová a s příjemným křupáním škvarků. Je to pokrm, který si zaslouží být spojen s vínem, jež dokáže zdůraznit jeho...ČÍST DÁLE


Zabíjačkové pochoutky a Müller Thurgau

Zabíjačkové pochoutky a Müller Thurgau

Kdo by neznal zabíjačkové pochoutky, jako jsou jitrnice, jelita nebo tlačenka.

Zabíjačka je tradiční oslava, která spojuje rodinu a přátele u společného stolu plného poctivých a vydatných pokrmů. Jitrnice, jelita a tlačenka jsou ikonickými představiteli tohoto hodování, kdy každý kousek masa je využit s láskou a pečlivostí. Tyto pokrmy mají silnou a charakteristickou chuť, kterou je potřeba...ČÍST DÁLE


Vepřový řízek potřebuje Veltlín

Vepřový řízek potřebuje Veltlín

Kdo by neměl rád řízek!

Málokterý čech nezná řízek nebo by nevěděl, jak tuto pochoutku z vepřového masatrojobalu připravit. Ať už z kotlety, krkovice či kýty, vepřový řízek je neodmyslitelnou součástí české kuchyně, symbolem domácí pohody a tradičních rodinných obědů. Původně se... ČÍST DÁLE


Rebarbora a víno

Rebarbora a víno

Kontrastní a přitom zajímavé spojení.

Rebarbora je jedinečnou ingrediencí, která svou ostrou kyselostí a specifickou chutí může být výzvou při párování s vínem. Přesto však nabízí skvělé možnosti pro ty, kdo se nebojí experimentovat.

Sladké dezerty z rebarbory, jako jsou koláče nebo crumble, se skvěle doplňují nejen s polosuchými či sladšími bílými víny. Skvělým spojením může být plné suché víno, jako třeba minerální Ryzlink rýnský, jehož květinovost a výrazná kyselina dokáží vytvořit harmonii s rebarborovými pokrmy.... ČÍST DÁLE


Pečená žebra s Pekmezem

Pečená žebra s Pekmezem

Ještě neznáte náš Pekmez

Pekmez je hroznový sirup, který se připravuje pomalým odpařováním hroznového moštu. Je to 100% přírodní produkt a neobsahuje žádné přidané látky. Jeho sladkost je přirozená.

Tento recept pochází z Turecka a je to označení pro... ČÍST DÁLE


Džemy z našich hroznů

Džemy z našich hroznů

Naše džemy jsou vyrobené ze zdravých a zralých hroznů z našich vinic v Národním parku Podyjí.

Všechny hrozny sbíráme ručně a případná selekce nežádoucích bobulek probíhá přímo ve vinohradu.

Vyrábíme je převážně z odrůd Pinot noir, Vlašský ryzlink a Sauvignon blanc.

Asi není na místě, abychom vám radili, jak... ČÍST DÁLE


Víno a olivy

Víno a olivy

Možná vás překvapí, že oliva je ovoce a ne zelenina, jak si většina lidí myslí.

Olivy jsou bohatým zdrojem vlákniny, vápníku, draslíku, sodíku, hořčíku, železa a jódu a není tedy
divu, že jsou doporučovány i jako součást zdravého a vyváženého jídelníčku. Také snižují hladinu
cholesterolu v krvi a výrazně omezují riziko... ČÍST DÁLE