Recepty a párování

Rebarbora a víno

Rebarbora a víno

Kontrastní a přitom zajímavé spojení.

Rebarbora je jedinečnou ingrediencí, která svou ostrou kyselostí a specifickou chutí může být výzvou při párování s vínem. Přesto však nabízí skvělé možnosti pro ty, kdo se nebojí experimentovat.

Sladké dezerty z rebarbory, jako jsou koláče nebo crumble, se skvěle doplňují nejen s polosuchými či sladšími bílými víny. Skvělým spojením může být plné suché víno, jako třeba minerální Ryzlink rýnský, jehož květinovost a výrazná kyselina dokáží vytvořit harmonii s rebarborovými pokrmy.... ČÍST DÁLE


Víno a olivy

Víno a olivy

Možná vás překvapí, že oliva je ovoce a ne zelenina, jak si většina lidí myslí.

Olivy jsou bohatým zdrojem vlákniny, vápníku, draslíku, sodíku, hořčíku, železa a jódu a není tedy
divu, že jsou doporučovány i jako součást zdravého a vyváženého jídelníčku. Také snižují hladinu
cholesterolu v krvi a výrazně omezují riziko... ČÍST DÁLE


Džemy z našich hroznů

Džemy z našich hroznů

Naše džemy jsou vyrobené ze zdravých a zralých hroznů z našich vinic v Národním parku Podyjí.

Všechny hrozny sbíráme ručně a případná selekce nežádoucích bobulek probíhá přímo ve vinohradu.

Vyrábíme je převážně z odrůd Pinot noir, Vlašský ryzlink a Sauvignon blanc.

Asi není na místě, abychom vám radili, jak... ČÍST DÁLE


Pečená žebra s Pekmezem

Pečená žebra s Pekmezem

Ještě neznáte náš Pekmez

Pekmez je hroznový sirup, který se připravuje pomalým odpařováním hroznového moštu. Je to 100% přírodní produkt a neobsahuje žádné přidané látky. Jeho sladkost je přirozená.

Tento recept pochází z Turecka a je to označení pro... ČÍST DÁLE