Pečená žebra s Pekmezem
Ještě neznáte náš Pekmez?
Pekmez je hroznový sirup, který se připravuje pomalým odpařováním hroznového moštu. Je to 100% přírodní produkt a neobsahuje žádné přidané látky. Jeho sladkost je přirozená.
Tento recept pochází z Turecka a je to označení pro výrobu sirupu z různých druhů ovoce. V Turecku je již po generace užíván jako zdroj železa nebo při nachlazení.
Pekmez se v kuchyni používá například jako alternativa medu či javorového a datlového sirupu. Díky draslíku, fosforu, vápníku, hořčíku a dalším prospěšným minerálům obsaženým v hroznovém víně je velmi zdravou alternativou.
Jeho využití je široké. Sladkých a slaných jídel, k jejichž přípravě či dochucení se pekmez hodí, je bezpočet.
Pečená žebra s Pekmezem
Pekmez
Pokud si z něj budete připravovat marinádu, zkuste ji v kombinaci se sladkou chilli omáčkou a provensálskými bylinkami a na zředění a podlití černé pivo. Dále pečte, jak jste zvyklí
A náš tip k pečeným žebrům – JOGURTOVÝ DIP S MÁTOU
Tento dip je velmi osvěžující a kromě spojení s pečenými žebry najdete určitě i další využití.
Budete potřebovat:
- bílý jogurt
- hrst čerstvé, na jemno nasekané máty
- citronová šťávu i kůru
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Smíchejte jogurt s mátou, osolte, opepřete a s citronem už si pak hrajte v dochuti.