Džemy z našich hroznů

Naše džemy jsou vyrobené ze zdravých a zralých hroznů z našich vinic v Národním parku Podyjí.

Všechny hrozny sbíráme ručně a případná selekce nežádoucích bobulek probíhá přímo ve vinohradu.

Vyrábíme je převážně z odrůd Pinot noir, Vlašský ryzlink a Sauvignon blanc.

Asi není na místě, abychom vám radili, jak použít džem či marmeládu, protože využití je široké a
každý jej zná už od dětství. Z této doby si zřejmě každý vybaví klasiku, kterou byl chleba s máslem a
džemem nebo palačinky potřené džemem a smotané do ruličky.

Stejné využití mají i naše džemy a samozřejmě je můžete použít i při pečení, jako náplň do koláčů a
lineckého pečiva.

Ve spojení s vínem je doporučujeme jako přílohu k sýrům a paštikám – stačí jen rozmíchat, pokud je
konzistence tuhá.